“ALONE … TOGETHER”

Μια βραδυά αφιερωμένη στην μουσική jazz και τους πολυάριθμους φίλους της. Ο γνωστός Αγρινιώτης πιανίστας Μένιος Γούναρης μαζί με τον τρομπετίστα Στέλιο Χατζηκαλέα από την Θεσσαλονίκη, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, σε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει γνωστά κομμάτια και καινούργιες συνθέσεις. Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ώρα 9:30μ.μ. με είσοδο 5 Ευρώ στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Στέλιος Χατζηκαλέας
Γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 8 ετών παίρνει τα πρώτα μαθήματα κλασσικού πιάνου και θεωρητικών. Το 2004 ξεκινάει μαθήματα τρομπέτας με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Γράβο στο δημοτικό ωδείο Ν. Ιωνίας Βόλου και αργότερα με το Μάνο Θεοδωσάκη στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος, 2007) ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετέχει σε εργαστήρια μουσικής παιδαγωγικής και ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού του κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου και στα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Θωίδου. Από το 2007 και μέχρι σήμερα ζει στην Ολλανδία, απόφοιτητος του τμήματος Jazz τρομπέτας του Κονσερβατορίου της Ουτρέχτης (Utrecht’s Conservatorium ?Bachelor of Music? 2011) με δάσκαλο τον Angelo Verploegen ενώ κατά το έτος 2010?2011 είχε την ευκαρία να φοιτήσει στο Jazz Institute του Universitδt fόr Musik und Darstellende Kunst στο Graz της Αυστρίας με δάσκαλο τον Jim Rotondi. Συμμετείχε σε σεμινάρια και masterclasses των Kenny Wheeler, Roy Poper, Richie Beirach, Hein van de Geyn, Marcus Miller, Jimmy Cobb, Michele Hendricks, Peter Bernstein κ.α. Έχει συμπράξει σε ηχογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις με μουσικούς και σχήματα διαφορετικών πολιτισμικών επιρροών που έχουν ως βάση τον αυτοσχεδιασμό, σε Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Κύπρο, Π.Γ.Δ.Μ. και Ελλάδα. Υπήρξε μέλος των ορχηστρών: Big Band Utrecht, Amstel Big Band και ως σολίστας στην HKU Big Band. Τον Φεβρουάριο του 2010 ηχογραφεί την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο Urban Stories. Είναι συνιδρυτής του μουσικού συνόλου Yiafka Playground 3.
Μένιος Γούναρης
Γεννήθηκε το 1983 στο Αγρίνιο. Σε ηλικία 5 ετών έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με το κλασσικό πιάνο. Είναι απόφοιτος του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου με πτυχίο στην αρμονία. Το 2004 συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ» ως ένας από τους συνθέτες της μουσικής που πλαισιώνουν την παράσταση. Το 2007 ξεκινά τις σπουδές του στο JAZZ PIANO στο δημοτικό ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Γιώργο Μεταξά. Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια των JONATHAN KREISBERG, JUKIS UOTILLA,YARI PERQUIMAKI και GEORGE KONTRAFOURIS στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το έτος 2009-2010 διδάσκεται πιάνο από τον γνωστό πιανίστα και συνθέτη ΣΤΑΥΡΟ ΛΑΝΤΣΙΑ, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής πιάνου. Το 2011 περνά με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις του κονσερβατορίου της Ουτρέχτης (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ),στο τμήμα Jazz Piano με τους παγκοσμίου φήμης καθηγητές Bert van De Brink και Randal Korsen.

Δείτε παλαιότερη συνεργασία της Γ.Ε.Α. με το Συγκρότημα “THREESOME BAND” πατήστε


Λίγα λόγια

Το έτος 1946 καθιερώνεται ως δεύτερη Εθνική Εορτή η 28η Οκτωβρίου 1940. Με την ευκαιρία του εορτασμού της εμπλουτίζει το εορταστικό της πρόγραμμα και με αγώνες Στίβου, δηλ. τρέξιμο, πήδημα, πάλη κλπ. με την επωνυμία “ΑΓΡΙΝΙΑ” .
Το πείραμα επαναλαμβάνεται και στον εορτασμό και της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και στους αγώνες αυτούς δίνει την επωνυμία “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”.
Παρατηρεί ότι οι αγώνες αυτοί, τα “ΑΓΡΙΝΙΑ” και τα “ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΑ”, έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης.
Αυτό τού γίνεται αφορμή να αναπτύξει πρωτοβουλία για την ίδρυση Αθλητικού Σωματείου..


Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ